עמותת מחשבה טובה ביקנעםעמותת מחשבה טובה ביקנעם
אקוטק – הנוער של יקנעם מגלים עולם .

תכנית אקוטק של עמותת מחשבה טובה מובילה את הנוער של יקנעם רחוק! 

לאחרונה התקיים סיור מרתק של בני נוער המשתתפים בקורסי “אקוטק” של עמותת מחשבה טובה, מ”תיכון איזורי גליל מערבי” ומהעיר יקנעם, בחברת אינבידיה. במהלך הסיור שמעו בני הנוער את הרצאתה של *טלי יברקן, מהנדסת אלקטרוניקה ומחשבים*, שסיפרה להם על תפקידה בחברה. טלי שיתפה בסיפורה האישי ובדרכה המקצועית, שסללה מאז התיכון, אשר הובילה להצלחתה כיום בחברת ההייטק.  הסיור התקיים במסגרת תוכנית “אקוטק” של עמותת מחשבה טובה שפועלת מעל 20 שנה ברחבי הארץ, במטרה לצמצם פערים באמצעות הנגשת טכנולוגיה. השתתפו בסיור 2 קבוצות, האחת מיקנעם, בני נוער בכיתות ט’, והשניה ממועצת מעלה יוסף, תיכון גליל מערבי, גם הם תלמידי כיתות ט’.

עמותת מחשבה טובה יקנעם
association

מטרת התוכנית הינה להפגיש את בני הנוער עם עולמות ההייטק והטכנולוגיה, תוך כדי מתן כלים טכולוגיים חדשניים ולהעצמה אישית, כגון: לימוד פיתוח אפליקציות, בניית אתרים, יזמות, ניהול עסק ועוד.

*אלון ארצי, מנהל פעילות העמותה במחוז צפון*: “חשוב לנו להעניק כלים מקצועיים ולהראות לכל נער ונערה שהם יכולים להגיע בבגרותם לעולמות ההייטק ולעמדות בכירות בעולם העסקים. כחלק מתוכנית “אקוטק”, אנחנו מדמים מסלול שמגיע לעולמות הללו, החל מלימוד מעמיק ואיכותי של התכנים הטכנולוגיים לאורך שנתיים , התמחות בתחום בשכר בקיץ, סיורים בחברות הייטק, שילוב מנטורים מעוררי השראה לליווי החניכים ועד לתחרות המיזם הטוב ביותר שבסופו, בני הנוער יוצאים לחוויה ולמידה בלונדון. 

אנחנו מודים לחברת אנבידיה על האירוח, ולטלי באופן אישי על הידע והכלים שהעניקה לתלמידים במהלך הביקור.”

עמותת מחשבה טובה

העמותה הוקמה בשנת 2003 על-ידי אנשי חינוך והייטק במטרה לצמצם את הפער החברתי בישראל על ידי חיבור לטכנולוגיה והעצמה אישית. העמותה פעולת בפריפריה החברתית והגאוגרפית של ישראל, ויוצרת מוביליות חברתית אצל אוכלוסיות מודרות בחברה: ילדים ונוער במצבי סיכון, אנשים עם מוגבלות, דורשי תעסוקה ובני הגיל השלישי, תוך התייחסות לתת-האוכלוסיות בכל אחת מהן כגון: נשים, עולים חדשים, בני מיעוטים ועוד.

חוסר שוויון דיגיטלי משפיע על שכבות אוכלוסייה רבות ומהווה חסם להשכלה ולהתקדמות תעסוקתית. דווקא במדינת ישראל, המוכרת בעולם כ”startup nation”, קיים פער דיגיטלי עצום אשר מעמיק פערים חברתיים ופוגע בשוויון ההזדמנויות בחברה.

על מנת להגשים את חזונה, מפעילה העמותה מרכזים טכנולוגיים קהילתיים ברחבי הארץ, וכן כיתת מחשבים ניידת עבור אוכלוסיות הנעדרות גישה למרכזים הנייחים. במרכזים פועל צוות מסור אשר מתאים את תכניות ההכשרה לצרכים הייחודים של כל אוכלוסייה ומלווה את המשתתפים להצלחה.

במחשבה טובה אנו מאמינים כי טכנולוגיה מהווה דלת לעתיד, וכדי להשתלב בחברה כאזרחים יצרניים, יצירתיים וחדשניים, עלינו לטעת בילדים ובנוער שפה שתקדם אותם בחייהם, תעצים אותם ותפתח עבורם אפשרויות רבות, הן בחברה הגלובלית והדינמית של היום, והן בגילוי תחומי ידע ועניין חדשים והפוטנציאל הגלום בהם.

כך גם לגבי בני ובנות גיל שלישי ודורשי התעסוקה: על מנת שישתלבו בחברה ויוכלו להרגיש חלק ממנה ברמה הרגשית, התפקודית והמקצועית, הם חייבים ללמוד לפתוח את הדלת הזו.

עלינו לזכור שמשבר הקורונה חידד לכולנו שטכנולוגיה היא לא פריבילגיה, היא זכותו הבסיסית של כל אדם בחברה.

 

פעולתה הנרחבת והמשמעותית של העמותה זכתה להכרה ולפרסים, ביניהם פרס ראש עיריית ירושלים, אות המופת בכנס ישראל-שדרות לחברה ופרס אשלים ג’וינט-ישראל. העמותה מוכרת כאקדמיה של חברת Cisco ושל Microsoft ובעלת תו מידות לאפקטיביות. לעמותה מעמד של יועץ מיוחד לאו”ם.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *