דירות ביקנעם
יקנעם – העיר אשר עוד קיימת מתקופת המקרא ונכבשה על ידי יהושוע בן נון. הידעתם כי היא הוזכרה בספר יהושוע פרק י”ב פסוק כ”ב : ” מלך יקנעם – לכרמל…”. מהתקופה ההיא עברו אלפי שנים, וכיום יוקנעם היא ממוקמת כעיר שכדאי וטוב לחיות בה. הפיתוח המואץ של הבניה בעיר כל כך קטנה, שבתחילה הייתה מועצה מקומית – הביא לגידולה המשמעותי. אוכלוסיית העיר מונה כ 25 אלף תושבים, נכון לשנת 2021 לפ”י הלמס. נוחות הגישה ברכב פרטי ופחות בתחבורה הציבורית אל הערים בסביבה הוא אחד המרכזיים. אבל לא רק, בשנים האחרונות ניתו היתרי בניה מואצים. שנת שיא ההתירי בניה היא 2020 עם 521, שנה אחריה הרבה פחות ואילו בשנת 2022 היתה התעוררות שהגיע עד למספר של 260 היתרי בניה.
הביקוש ההולך וגדל למגורים בעיר גורם לעליית מחירי הדירות ביקנעם. גם תרומתו של איזור ההייטק בכניסה לעיר, ומתחם מבוא כרמל שכבר סמוך ליקנעם בנויי ופועל – יוצר עלייה מחירי דירות למכירה ואף משפיע על עליית מחיר כגון : דירות ברמת ישי, דירות בזכרון יעקב, דירות בטבעון ואף דירות בחדרה פרדס חנה וישובי הסביבה הקרובה.
מכירת דירה קניית דירה ביקנעם והסביבה
גם אם אתם לא מהאיזור, ומעוניינים למצוא דירות ביקנעם והסביבה, להציע דירה למכירה או לבדוק השקעה בנדלן באיזור – האתר עבורכם. ניתן לפרסם חינם – ללא עלות, ובלבד שאתם אנשים פרטיים ולא מתווך נדלן או מייצגים חברת תיווך. לרשותכם קיים אתר לוח דירות פרו.
אתר דירות פרו WWW.DIROT.PRO – מציג דירות למכירה ביקנעם וכאמור בסביבה. באתר מעט חדשות על נדלן פיתוח ובניה. בקרוב פינת עורך דין מקרקעין מומחה, כולל טיפים חשובים בעת מכירה או קניית נדלן, מיסוי ותהליך מכירה נכון.
פינוי בינוי ביקנעם
כמו בכל עיר עם ביקוש, ישנם מתחמי דירות ישנים ונמוכי קומה בדרך כלל. לרוב הם לא במצב תחזוקה כמו בית חדש, שבנויי גם מחמרי בניה איכותיים יותר. מתחמים אלו לרוב אינם מכילים ממד קבוע לכל דירה, היות שנבנו לפני עשרות שנים. בשנת 1992, לאחר מלחמת המפרץ הראשונה אושרו תקנות לפיהן בכל מבנה חייב להימצא מרחב מוגן תקני. חלק מתכנית ההתחדשות העירונית כאמור היא בניה של מבנה חדש – לאחר הריסת הישן. כל זאת בהתאם לתקנון וחוק של הסכמת דיירים, אישור תבע במחוזית והיתר בניה מהעירייה או רשות מקומית. יש המכנים זאת פינויי בנוי. בעלי הדירות יקבלו תמורה עבור דירתם, תוספת שטח לדירה החדשה כולל ממד, ואף תשלום או פיצויי עבור דיור חלופי מיום ההתחלה ועד לכניסה למגורים. ישנם כמה פרוייקטים של פינוי בינוי ביקנעם שקורמים עור וגידים, וכל אחד מהם בשלב שונה. מומלץ להתייעץ רק עם מומחה נדלן ועדיף עורך דין.
לבעלי הבתים ו/או הדיירים זו עיסקה שאמורה להיות מאוד משתלמת. צריך לקחת בחשבון שהתהליך עלול להתארך כ 7 עד 10 שנים מיום החתימות של הדיירים. לייזמים ולקבלנים זו גם עסקה משתלמת, שהרי לרוב מכפיל הבינויי הוא 5. כלומר על כל דירה שקיימת – הם בונים 5 דירות חליפיות. הנוהג הוא לתת לכל בעל דירה תוספת של עד 25 מטר רבוע – בנוסף לשטח דירתו. זה תלוי בהרבה גורמים אישורים, אילוצים טכניים בשטח, ההסכם בין היזם לבעלי הדירות ועוד…
בחודש יוני 2022 היה עידכון לתקן 21 פינוי בינוי – וחשוב להבין כי גם כאן ישנם תנאים לקיום זה, ואף חישובים שיש צורך לבצע לגבי כדאיות כלכלית של הייזם. אל תקחו עידכון זה כתורה מסיני, פנו אל עורכי דין מקרקעין מומחים להבנה יותר מדוייקת ונכונה.
התקן המעודכן שינה את התייחסותו, בין היתר, ברכיבים האלה:
- תמורות לדיירים – התקן הקודם מציין שהתמורה המקובלת היא תוספת שטח, לדירה הקיימת של כ-25 מ”ר. אך גם כאן הניסיון לימד ששינויי הזמן והמקום משפיעים על תמורה זו. לאור זאת, נקבע שתוצג “טבלת רגישות”, שתציג את הרווח היזמי המתקבל בהינתן תמורות שונות לבעלי הדירות. כך, לראשונה, התקן נותן כלי ליזמים ולבעלי הדירות לנהל מו”מ, בשקיפות מלאה, על אפשרויות חלוקת הרווח המתקבל מהתכנון.